download.jpg

OVER

Ik ben Pieter De Koninck en ik ben altijd fanatiek wielrenner geweest. Maar in juni 2019 kreeg ik op 19-jarige leeftijd verschrikkelijk nieuws te horen: diagnose botkanker, Ewing sarcoom. Mijn behandeling startte in juli 2019. Na een operatie en nabehandeling kreeg ik mijn laatste chemo in januari 2020. Vervolgens moest ik nog een jaar revalideren tot ik weer vlot kon wandelen.


Maar de botkanker hield mij niet tegen om te blijven doen wat ik graag doe. Ik besloot om te stoppen met competitiefietsen. Maar om mijn passie toch te onderhouden, begon ik te trainen voor lange afstandsritten. Daardoor kwam ik op het idee om geld in te zamelen voor Kom op tegen kanker. Daarom wil ik een geldinzamelactie doen in juli 2021, 2 jaar nadat mijn chemokuur begon. 

 

DOEL

Mijn doel is om van thuis (Oostmalle) te vertrekken voor een fietstocht richting de Mont Ventoux. Een tocht van zo'n 1000 km. Wanneer ik daar aankom, wil ik vijf keer de Mont Ventoux op rijden. Nadien fiets ik terug richting huis. Een hele uitdaging dus. Maar mijn doel is om dit alles binnen tien dagen te doen. 

Met deze actie wil ik zoveel mogelijk geld inzamelen. Het bedrag dat ik verzameld heb zal ik na de tocht overhandigen aan de organisatoren van Kom op tegen Kanker.

 

DONATIES

Om geld in te kunnen zamelen ben ik opzoek naar mensen die mij willen sponsoren voor mijn fietstocht. Elke donatie is van harte welkom.

Donateurs die met een gift steunen, storten ook op rekening BE03 4886 6666 6684 en vermelden ‘ 110343944 + GIFT’ in het vak ‘vrije mededeling’. Voor een bijdrage van 40 euro of meer op jaarbasis aan Kom op tegen Kanker krijg je als donateur een fiscaal attest. Daarmee wordt de gift voor 45% fiscaal aftrekbaar. 

Dit zijn de bankrekeningnummers van de organisatie van Kom op tegen Kanker zelf.

Alvast bedankt aan iedereen die mijn actie en Kom op tegen Kanker willen steunen. 

 

PROGRAMMA

Fietsen tegen kanker

VERTREK

16 JULI - 17 JULI

Op de ochtend van vrijdag 16 juli vertrekken mijn vader en ik op fietstocht richting de Mont Ventoux. Het is de bedoeling om in minder dan 40 uur tijd de Mont Ventoux te bereiken. We zouden dan zaterdag 17 juli aankomen in Bédoin.

RUSTDAG 1

18 JULI

Op 18 juli gaan we vooral slapen en eten om genoeg kracht en energie op te bouwen voor de volgende dag. Ook staat er een klein ritje gepland om de benen los te rijden zodat we klaar zijn voor de Mont Ventoux.

KONINGINNENRIT

19 JULI

Maandag 19 juli zullen we rond 6 uur 's ochtends vertrekken om de Mont Ventoux enkele keren te beklimmen. Het doel is om de berg 5 keer omhoog te rijden. Twee keer langs Bédoin, twee keer langs Malaucène en een keer langs Sault.

RUSTDAG 2

20 JULI

Tweede rustdag ter voorbereiding van de terugrit.

TERUGRIT

21 JULI - 25 JULI

De terugrit zal 5 dagen duren. We fietsen ongeveer 200 km per dag. Op 25 juli zullen we 's avonds aankomen in Oostmalle.

25 juli

FEEST

Zondag 25 juli komen we aan in de Oostmalle. Ons gebuurt De Lollepotters organiseert voor de aankomst een klein feest in de Notelaar. Familie, vrienden en sympathisanten zijn allemaal welkom om samen te genieten van een drankje en een hapje vanaf 15:00. Wij zullen aankomen rond 16:00 om jullie te vergezellen. 

 

LIVE TRACKING

Via deze link kunnen jullie ons altijd blijven volgen:

https://www.lollepotters.be/live-tracking-ftk/

 
 

ONZE SPONSOREN

Samenwerken

4gold.jpg

4 GOLD

logo bedrukking kledij[1589].png

LA VIE EN BOIS

nieuw logo garage peeters[1586].PNG

GARAGE PEETERS

logo benelux.jpg

LIFOXY BENELUX

L-HEYLENvastgoed_standaard_cmyk1626262370.jpg

BV HEYLEN VASTGOED

cropped-Logo-Krijnen-Keukens.jpg

KRIJNEN KEUKENS

aveve-gabriels-karel-bvba-oostmalle.jpg

AVEVE GABRIELS KAREL BVBA

download.jpg

BIKE IMPROVEMENT

0001.jpg

DELHAIZE

beobank-logo.jpg

BEOBANK